Selasa, 2 November 2010

Heyyyy... ayah part 3

meh kita ikuti episod seterusnya... episod kali ni berlaku malam tadi....  masa tu dah jam 7... memang time tu aku tengah di dapur...  masa tu nasik dah masak... kangkung goreng belacan pun dah masak... sambal belacan ada... tinggal nak masak sup ayam je lagi...  


en suami  :   le wat pe masak...  kan nak g KFC
aku         :   le manala cek tau....  tak cakap pun jadik..

(sebenarnya petang di ofis aku telah merequest g KFC di mana hari sabtu tu tak jadi pergi)

SITUASI MALAM LEPAS SEMBAHYANG MAGHRIB

aku tengah bersiap-siap...  budak-budak ni mana leh nampak aku comel-comel sket of kos tanya

aisyah  :    ibu.... ibu nak g mana..
aku     :    cepat pergi amik baju...  nak g makan KFC..
aisyah  :   mana baju aisyahhhh...
aku     :   mana ibu tau... aisyah letak mana
aisyah :   bang longggggggg...  kita nak KFCCCC..

bang long  :  ibu... ibu... nak g mana
aku           :  KFC la bang long


SITUASI DI DALAM KERETA

ayah     :   aisyah...  nanti asiyah tunjuk jalan ye nak g KFC tu...  ayah tak ingatla... aisyah ingat ke
aisyah  :   hmmm.... sambil angguk2 konfiden dia ingat jalan..
ayah    :   aisyah tau ke jalan ni
aisyah  :   angguk2 kepala lagi

konfiden muka dia ngaku dia ingat jalan...

SITUASI SEPANJANG JALAN

ayah    :    aisyah mana ni jalan ni
aisyah :     jalannnn.... jalaaaannn..... jauhhhh.... teruuussss
(hahahhaha....  kelakar je dia bagi tunjuk arah.... sampaikan jalan tu senget pun dia kata konaa sini kona sana... hahahaha... )
aku    :  aisyah... kalau jalan ni kona-kona senget tak payah la suruh ayah senget... hahahaha
ayah  :   mana ni aisyah...
aisyah :  kona sini... sini... sini..

SITUASI BERHAMPIRAN DGN KFC

ayah    :  mana ni aisyah... tak nampak pun..
aisyah  :  teruss... terusss jalannnn
ayah    :  ni jauh lagi ke
aisyah  :  haaaa tu ada ATOK TU....  
aku      :  kah kah kah kah... (terburai ketawa)...  dia kata logo KFC tu ATOK....




bolela kan... gambar ATOK





aisyah yang gembira sangat pasal dah dapat makan KFC...




bang long apa daaa... dia buat muka cenggini..






nota:  dah tak leh perkecilkan kebolehan budak2 ingat jalan...




Catat Ulasan