Selasa, 18 Oktober 2011

Kau DitakDirkaN Untukku...

sekarang...
saya tengah membaca novel
KAU DITAKDIRKAN UNTUKKU...






aloh loh lohh tajuknya...
ni terbitan Karya Seni....
hmmm not bad jugak novel terbitan ni


sesebelum ni aku asik rembat
Kakinovel ja..
pada mulanya novel ni tak moh baca lagi
nak baca masa g kursus nanti


tapi mata ni dah tak sabar dah 
nak jugak baca
sebab aku takda kerja sangat


tajuk yang lagi satu dah baca dah
JAUH DARI CINTA...
sob sob sob wokeh...
meleleh air mata
masa tu en boss ada dalam bilik
walllaaahhh kena kabe wokeh
tapi siap pegang tisu tau
suara pun kabe..


hahahaha....




best bacanya wokeh....


dan satu lagi dari karya seni juga
CINTA KONTRAK 
belum baca lagi 
tapi dah tau best wooo







Cutiiiiiiii



esok aku cuti ye....
cuti setelah lama tak bercuti...
mau cuti.......... berehat..
ye ke berehat...


antara ektibiti yang dan disusun
pepagi
- buat sarapan
- hantar aisyah ke sekolah
- berangan nak kayuh basikal.....
- basuh kain pakai mesin dan tangan (utk tudung dan baju yang luntur)
- lipat kain yang menggunung..
- sapu rumah
-  mop rumah...
- masak tengahari wokeh..




vavava banyaknya kan kan kan..




notakaki:  persiapan sebelum pergi kursus...

Ibu mErtUaku....

gengs...


entry2 sebelum ni aku ada menceritakan yang mak mertuaku sakit jantungkan
beliau buat pembedahan sebelum puasa...
kemudian dah sihat keluar sebelum raya..
tak lama lepas raya...
rasanya adalah dalam 3 minggu kot dah balik rumah kak ipar
pastu dia masuk balik hospital..


SEBAB??
mak mertua dia tahan kencing...
jadi bila tahan kencing...
hmm paham2 jela...
pastu...
kencing dia berdarah..
sebab dia tak nak makan...
usus dia berdarahla.. luka
jadik gastrik.......


dugaan...
banyak dugaan..


kemudian masuk balik dalam hospital...
dah masuk dalam hospital...
macam2 jadik..


mak mertua dia tak nak bergerak
makan pun dia tak berapa nak
dia kata dia pahit mulutla..
lenguhla..


lenguh dan tak larat sebab dia tak nak makan
jadik dia tak larat..
macam mana nak bergerak...
mak.. mak...


dalam pada tu... dia dapat penyakit tibi pulak
ya Allah.....  
satu penyakit pulak masa tu...
mak mertua ku macam takda semangat dah nak pulihkan diri dia
dia macam rela duduk je kat hospital...
tak nak balik pun tak pe..
mak... mak....
hmm masa tu tak tau nak buat apa dah..


anak-anak bukan marah mak..
tapi kami nasihatkan mak sebab sayang
nak mak sihat bukan nak mak sakit...


masa tu doktor sendiri kata
makcik malas bergerak...
anak beranak dah tak tau nak buat apa..
sebenarnya semua terpulang pada mak..


akhirnya... hampir 2 bulan berulang alik hospital
mak mertua ku keluar juga hospital
dan balik kampung....


pesan kat mak..
balik kampung kena makan
kena rajin berjalan.... rajin bergerak
jangan tidur saja..

LamAaaaa...

permulaan cerita..


Assalammualaikum..


lama ku biarkan blog ini sepi..
lama ku biarkan ianya tanpa cerita
lama ku biarkan ianya tanpa coretan..


erkk...


lamakan aku tak taip2 cerita kat sini..
jadik banyak cerita yang tak diceritakan..


sekrang en boss takda dia nak pergi haji....  
jadik sementa ketiadaan beliau apa lagi bolehla kan...


cerita yang akan aku coret
-  mak mertua ku
-  novel ku wokeh... dah banyak baca dan dah banyak koleksi
- pastu apa2 je la..






notakaki:  sila faham situasi saya yang tengah berjimba...

Rabu, 21 September 2011

TeRlaLu SediH....

pepetang cenggini
sib baik en boss takda...
baca blok kawan ni..http://lovelyberryintheblog.blogspot.com
dia kata kat blog http://alyn9479.blogspot.com/
sedey...


memang betul la sedey korang..
aku yang membacanya pun terus mengalir-ngalir air mata
terbayang-bayang 
kasihannya anak kecil itu...




notakaki:  tak moh banyak cerita...  meh baca sama...





Rabu, 14 September 2011

HaRi iNi...

hari ni en Boss non ado..
dia cuti a.k.a kursus Haji..
waa best dapat pergi sana

hari ini nak setel 
- rekod surat
- filing
- kemas2
- buang2 barang
- bermalas-malasan


notakaki:  sudah serabut penglihatan tengok tempat sendiri

Isnin, 12 September 2011

SedAng DaLam PenGeteSan

sedang dalam pengetesan hape??
muweh weh weh
ye aku sedang dalam pengetesan menggunakan produk ni

memula ngetest pakai tu je
pastu rasa macam best je
wangi la pulak

sebab ape aku test sebab aku punya yang lama tu hilang
manatah
haih dah la baru beli..

pastu test le yang baru ni murah pun murah kan
pastu macam berminat sbb dia kata sesuai tok golongan 
ehem2 al maklumlah
umuq dah mencecah 30 an ni kan

apa yang aku ngetest dok dari tadi bebel2 je kan

ni ha nak bagitau aku sedang mengetest
Produk Safi Rania Gold ni ha
dudulu aku pakai krim dia ja 
ala yang tudung hijau tu
pehtu aku pernah ngetest 
Safi Balqis... haih tak bleh jalan produk ni
pasai haiyakk tumbuh banyak jelawat woo
pehtu terus aku setop

so setakat beberapa hari ni dah test Safi Rani Gold nih
macam ok la jugak
wangi pun wangi
pastu ada gold tu kan gold tu..
hahahah...
cuma belum try dia punya scrub je lagi..

kalau korang tak test dan nak beli
baik carik yang promotion punya
jimat banyak tau
dari korang beli satu2
yang dalam kota tu
ada set siang, set malam
pastu set hape tah satu lagi kotak tu(carik kat internet sendiri la ye)

tapi memang susah dah nak carik yang kotak tu 
sebab banyak dah jual asing2...



ape pun keputusan mengenai produk ni
tunggguuuuuu
tapi rasa macam mabeles jek
murah pun murah
ko nak dapat produk gold2 ni
mana ada mah hal tau
pehtu serum..
kalau beli yang lain
mau beratus ngko

so apa lagi.
mari rembat bersama


notakaki:  haih dah masuk 30 an ni kan



Malazzz

nama je ada blog tapi malas
hahaha
aku pedulik hape..


kan kan kan...
nak kata takde citer buhong le kan

Jumaat, 26 Ogos 2011

Cuti RaYe..


huhuhu tahun ni 
haih raya di kota wokeh
mak mertua aku masih di sini
so dudukla ko raya kat sini 
hahahaha

tapi adik beradik suami dari kedah 
mai sini so ramaila

raya kedua kot nanti raya kat rumah nenek
ada jugakla kan kampung

anyway... selamat hari raya la ye...

hari ni ramai yang dah half day..



Selasa, 23 Ogos 2011

Kad RaYe..

senyom2 sengsorang..
teringat pantun dolu2...
dolu2 masa sekolah rendah..
beli kad raya.. bagi kat kengkawan..


pecah kaca pecah gelas
lepas baca harap balas

pecah kaca pecah tong
lepas baca harap gantong


notakaki:  ekekekeke... dulu murah je kad...


.......


nak nak raya ni
bos dapat baaaaannyyyaaakkk
kad raya...
saye... saye...
sayee.... dapaattt.... baaanyaaakkk
setem setem setem
dan sampul kad raya..

hahahaha


notakaki:  sampul buang da dalam bakul sampah...


Isnin, 22 Ogos 2011

MiSSing...


hok hok hok...
ini pencuci muka saya
sudah missing
missing
missing..
ndak ingat sama ada tinggal kat toilet ka
kat rumah ntah mana-mana terjatuh ka...




notakaki:  memang tak cuci muka dah ni ha..


D kaLa Ini...

D kala ini
aku sedang
tengok2 internetttt
sedang.... taip2 kat belok..
sedang... cop cop kad raya daaa..

bos dapat free kad raya...
jadik sapa lagi hakak jugak kena buat tu suma...
tiap-tiap tahun wokeh...


notakaki:  takda merasa dapat kad free...

D HaRi-Hari AkhiR Ini....

salam kengkawan semua...
diam tak diam
bising tak bising...
kita dah di hari hari akhir bulan ramadhan kan...

macam terasa sedih pulak...
memang ada sekali tu nangis..
ish..
rasa macam ramadhan ni ramadhan terakhir pulak

haih apa yang aku melalut ni...

tapikan....
eh takda la..

amalan-amalan kita di bulan ramadhan ni dah nak berakhirkan..
tiada lagi sembahyang terawih di bulan-bulan lain..


notakaki:... ramadhan ini........


Isnin, 15 Ogos 2011

BonuSzzz


kakitangan kerajaan
bonus dah masuk
pagi tadi


ehem ehem... 
korang punya brapa...
:D........

Rabu, 10 Ogos 2011

AlhamDulillah....


alhamdulillah...
syukur dengan kehendakNya
mak mertua ku sudah sedar 
tapi masih berada dalam pengawasan doktor
sedar pun bukan sedar sepenuhnya
kira masih antara sedar dan tidak
semalam dapat jugak aku melawat

tapi nak dijadikan cerita
rupanya mak mertua aku 
terkena demam panas..
doktor kata ni sebab virus serang dia
sebab tu doktor tak bagi datang melawat ramai2
dan masa nak masuk melawat tu
kena pakai kasut khas dan 2 kali cuci tangan
dan kalau boleh jangan sentuh pesakit
dan berada di luar garisan yang ditetapkan


walaupun aku dah cuci tangan
tapi aku tak nak sentuh mak mertua aku tu
kesian
tak nak memudaratkan

keadaannya pun masih lemah lagi
moga hari ni lebih bertambah baik hendaknya


notakaki:  semuanya dari Allah...

Selasa, 9 Ogos 2011

BeRat..

korang korang dan korang
korang kan bulan posa ni 
musti ada yang berat dah turunkan
fullamakk..
cayalah...
dah brapa kg la gamaknya ye...


ada chanses la bergaya raya ni
pakai kebaya ka...
hiks...

so berat korang berapa...  (sebok jekk kan)
berat aku pun dah turun.... 
ting ting ting....
suke hati... hahahaha

tapikan tapikan... tunggu raya nanti
takutt...
sebab makan kan best2..
aku suke makan nasi impit
pastu ngan gulai kerisik...
pergghhh kuahnya..
yum yum yum..
berulang ulang aku makan weh...




apalagi... 
lepas raya karang dah la banyak jamuan
mesti punyalah..
jamuan kementerian, bahagian, pastu seksyen pun ada...


notakaki:  tunggu je la..


VeRanGan BeRsaMa BoNus....


kekekeke... jom verangan..
haih apa angan-angan aku untuk bonus ni

Jumlah RM RM RM = kengkonon RM1000 lah gitu

1.  kabinet.... untuk letak koleksi novel aku...  hahahaha


santeknya.....  suke suke suke



yang ni lagi santek.... tapi rumah kecik daa....


 tapi....  idakla cenggini ropenya...



2.  langsir baru....  nak karer.... hahah tengoklah nanti



3.  meja belajar....  untuk anak2 aku le.. sebab dia orang dah ada bilik masing2






ha cukup lah tu kot... duit tak seberapa...  hehehehe




notakaki: ni verangan je... tak tau le kot melencong jadik lain plak..


SeMaLam...


semalam.... 
mak mertua ku sudah pun menjalani pembedahan jantungnya
yang beberapa kali tertangguh
dari 2 tersumbat terus jadi 3 tersumbat...
buat pembedahan ni by pass di Hospital Serdang
masuk bilik pembedahan dari jam 7.30 pagi
sampai waktu melawat lebih kurang jam 6.30 petang baru dapat tengok
itu pun tak boleh masuk sebab aku bawak anak-anak.
hu silap betul pasal aku tak tau le.. haih
jadi aku memang tak dapat tengok

menurut en suami..
keadaan mak mertua adalah 50-50 semalam
hmmmm
menurut doktor pula..
mak mertua terkena serangan jantung 
semasa pembedahan tu dijalankan.....
darah mertua aku pulak tu cair tak pekat..
sebelum ni darah dia terlalu pekat...

walau ape pun... 
hanya mampu berdoa...
moga masih ada harapan...


notakaki:  bagaimana nasib kita pulak nanti


Jumaat, 5 Ogos 2011

SejOk BebenoR

hai...
bulan-bulan posa ni aku tak tau la 
napa sejok bebenor opis ni ha
rasa dok kat Jepun ja
sambil baling2 kepal ais salji
(verangan je... kekeke)
ingat kulit kami semua ni kulit boya ka
hahahaha



hmm maybe takda aktiviti yang memerlukan tenaga lebih kot
tak leh nak minum air panas ke suam ke
kan 
tu yang sejok tu
haihh hhhhrrrr

apa aku buat?
p tekap tangan kat tingkap..
waaaa.... panas maa
ce korang ngetes..
besttt woooo
kalau kat negeri ong putih depa dok salai tangan kat bara tu kan
ni kita tekap kat cermin..
sila buat...

notakaki: puas hati ko


mak mertua ku kini berada di Hospital Serdang
isnin ni dah nak buat pembedahan
setelah lama tertangguh
dari Hospital Sultanah Bahiyah
di refer ke Hospital Bukit Mertajam
dan akhirnya di bawah ke Hospital Serdang

lagipun kalau buat kat sini
anak-anak banyak kat sini
senang dia orang bergilir 

dari 2 injap sumbat sekarang dah 3
yang injap ke 3 tu ada lagi 75% jerk
cepat je kan dia sumbat

korang jaga pemakanan tau
baik makan rebus2 atau sup2 ja
hanya sesekali makan yang berlemak dan berempah
pak mertua aku suka makan gulai
hari-hari gulai... agaknya tu sebab kot
bistu kalau pak mertua nak makan
takkan mak mertua tak buat kot kannn

kalau ada lemak-lemak kat ayam ka daging ka
buang je la... jangan la masukkan dalam masakan tu
baik cegah sebelum terkena...

ok lah kengkawan..
ape pun doakanlah bersama ye
mak mertua kita tu sihat hendaknya...

notakaki:  risau jugak..

TempoYak


 gambar ni amik kat blog ni pinjam ye....



tetibe je buat citer pasal tempoyak
of kos la mai peberet ler.
tempoyak aku buat sendiri ja
beli durian... perisi dari biji boh garam sket boh gula skettt
taraaa 
dah jadi wokeh... senang je kan...
jadik.. SELAMAT MENCUBA...

so semalam... tetiba teringat resepi ni...
teringat masa bujang2 dulu abah selalu masak resepi ni
tempoyak goreng ikan bilis... kalau nak buat ngan udang pun bole
yum yum tau rasa dia.... 
upss terasa-rasa pulak tengah dok taip ni ahakss
so petang semalam aku dah buat resepi ni
tapi gambo takda la ye...

bahan
- tempoyak
- bawang putih (agak le sendiri)
- bawang merah (agak le sendiri)
- asam jawa
- asam keping
- kunyit
- serai
- belacan
- ikan bilis/udang (terpulang nak masak mana satu)
- cili api ke cili padi ke terpulang

cara-cara
1.  masukkan sedikit minyak
2.  tumis bawah putih, bawang merah, serai, belacan, dan ikan bili sehingga naik bau
3.  pastu amik tempoyak... ikut banyak manala korang nak masak
4.  pastu terus masukkan air asam dan asam keping 
(air asam ni kena masuk terus tau sebab karang hangit plak korang punya tempoyak tu)
5.  pastu masukkan skit garam dan gula mengikut selera tekak korang hahaha
6.  tumis tumis tumis sampai ikot suke la kekekee... dan tara dah siap...




notakaki:  amat menyelerakan makan ngan nasi panas2... nak buat sebagai cicah pun bole.. ngan timun ka... ngan ulam ka... ngan tauhu goreng ka...



Selasa, 26 Julai 2011

ShoPPing SaKan III

again n again pasal kakinovel
ada lagi weh shopping sakan untuk yang ke III
lagi hebat hadiah dia..
berbaloi2..  bukan tebaloi ye...
jangan marah
nak ngarut kejap




weh korang tak nak cuba nasib ke...


notakaki:  best weh.....  sakan II aku dah menang.... boleh dapat lagi ke... ahaksss.

DraMa KoRea

aku bukan peminat tegar drama korea
tengok pun takde maknanya
cewah sampai cenggitu sekali weh
maknanya apa
maknanya sila paham sendiri le 
kekekee

tapi kat website kakinovel ni ada contest yang di bawah ni...
rasanya pembelian aku bulan ni ahaaa haiiii...
banyak mehh...
kalau aku dapat??
aku nak tengok ke citer ni..
aloh loh loh.....



notakaki:   dapat ker???
yuran sekolah ptang bang long  = RM60.. done
aisyah transit                          = RM100 done
insurans                                  = RM120 done
belanja bang long                    = RM50 done... tapi bulan posa ni dia belanja ka
kutu                                       = RM50 jap lagi rehat nak bagi
duit kak erna                          =  RM10.80 dah bagi pagi tadi
nobel kat kakinovel                 = RM2...  done semalam keh keh keh...
duit kuih yana                         = RM22 X 5 = dah tolak tepi
duit upah baju                        = RM tak tau lagi.. agak2 RM70 la.2 pasang baju ngan 1 kain

herm setakat hari ni di mana semalam gaji kan...  duit beli barang rumah belum tolak lagi sebab belum beli barang...  


notakaki:  senarai barang rumah nak beli kat kafur kat peti sejok...



HuwaaaHhhhhh

errrrr baru jam 10.30 pagi da...
bos plak takda..
keja pun takda
ngantuk le ma
busan 

buku citer yang aku beli bulan lepas pun dah lama udah abis dibaca
tapi aku dah buat pembelian
spare untuk bulan posa ni..

ahhhaaaa haiiii...
ahaks...
banyakkkk beli...
suke suke suke...

notakaki:  beli online le kat kakinovel...

Khamis, 21 Julai 2011

JejeKi TerGoLek...

hehehehe.... tersenyum lebo mulut ni ha
nampak gigi yang dah tak berapa putih
kakakaka.. ..   sila gelak guling2..

aku ni memang pembaca tegar novel dari kakinovel
sebab ape...sebab bleh bli online
muweh weh weh... yeszzaaa..... tu memang hobi aku ye
pehtu.. kalau beli banyak mana pun... 
bergunung mana pun tak langsung dikenakan postage
pastu jadik ahli tak dikenakan langsung keahlian
tapi lebihnya dapat kurang RM4 wokeh

panjang plak mencecet...
al kesah bila time gaji baru nak buka website ni
baru nampak ohh ada pertandingan shoping sakan maa..
RM1 ribu untuk 2 orang RM500 untuk 3 orang
pada mulanya tak kesah pun sangat

tapi masa tu aku telah membli RM110 hengget jekkk
bersamaan 7 buah buku...
aku beli online 27 hari bulan kot kalau tak salah
pastu buku aku sampai 4 julai.. pepagi buta maybe dah sampai 
ari jumaat... tapi biasala kan...  
pagi tu juga aku terima call dari Kakinovel

mula macam tak caya... tapi buat pa tak caya
cayala.... PERCAYALA... hahahaah
suka suka suka....  shopping di KLCC wokeh..
gambar2 ada kat pesbuk...

layan kat sanalah... malas nak citer...





notakaki:   

hasil terjah 2 handbag marie claire, sepasang kasut valetino ruby, sepasang suit (seluar), audrey, dan barang watson...

MacaM BaguSzzz

ya saya tau ni kehidupan di dunia
ya memang ni lumrah...
tapi sampai bila dia rasa dia tu HEBAT
HEBAT la sangat..

ya memang sesetengah perkara apa yang dia buat bagus
TAPI
bila sesetengah perkara dia buat tu teruk tau tak teruk
walaupun pada pandangan dia bagus
cheeettttttttt

kalau bos aku tak bising pesal ko bising sangat
wacaaaa... karang aku buat gaya silat karang..

dahla... nanti sambung lagi kemarahan ini....

Khamis, 26 Mei 2011

DaH aBis...

yes yes yes...
saya baru balik dari Maybank
membuat bayaran kereta yang terakhir
yippi... amat suke sekali...

bulan depan RM459 adalah untuk..
untuk ape..
haih ape lagik..

wakakakaka...
tapi saya dah planning
nak tambah lagi nilai penambungan
so potong gaji siap-siap wokehh

tadi masa di maybank..
en somi kata apa kata kita jual keta tu
nak beli HILUX
erkk...
saya potong terus kata
huh tak maula..
kalau nak bayarla... saya tak nak 
wakakakakaka...
penat dah...  nak simpan plak
hak hak hakkk
huhuhuhu...
sori ye en suami... 


bukan tak nak beli Hilux tu
tu semua adalah untuk kepuasan
bukan keperluan yang penting pun
cukupla dah ada kereta 
kancil dan wira...

kasikle masa nak menabung...
penting tau...  
sila fikir masa depan..
bukan fikir untuk masa sekarang...

kan kan kan... 
nasihat ni juga untuk kengkawan yang lain wokeh..
daaa....



notakaki:  kena beringat untuk diri sendiri

Isnin, 23 Mei 2011

PeRubaHan...

perubahan ape ni
sikap ke
rupe ke
huwah wah wah

ape pun yang penting
perubahan tangga gaji hahaha
dasar kan
dasar mata duit duit
kekekeke

kelakos je aku nih
alah sesaje jek
menghiburkan hati
tak lara pun kekeke

sekarang ni alamak...
aku memang nampak perubahan 
dari segi pijikal
mana tak nya
melantak jekkk..
sape suruh...  ala sape lagi 
kalau tak tekak ngan molot ni ha
muweh weh wehhh

tapikan cepatnya perubahan ni...
ha hamik kooooo


notakaki:  huhuhu... ibu dah domok.. (ayat aisyah)

TunggAKan GaJiii

dapat call dari Kak Ana
dia call kata 
tunggakan gaji dah dapat
yiiiipppppiiii

hahahaha
RM266.20

ok lah tu kan...
pastu apa yang penting gaji pun gerak juge..
hehehe



notakaki:  alhamdulillah dengan rezeki yang dikurniakan...

LaMa..

lama tak bercorat coret di sini
lama dah tinggal
sebab kebizian
sebab kemalasan
kalau ikotkan memang banyak citer nak di citer

aper pun... minggu lepas 
anak aku periksa sekolah agama
minggu periksa sekolah kebangsaan
anak periksa ibu yang risau
ibu yang bising

ingat lagi aku rasa dulu 
aku sekolah rendah
darjah 1 rasanya tak tau ada periksa pun
hahahhaha

tau tau dah dapat nombor
kah kah kah....
tu la mainnnn jeeekkkk

takpe...  
sekarang ibu pandaikan
hahahahaha



notakaki:  berlagak yeeee...

Khamis, 19 Mei 2011

SeRius...

serius
time sekarang ni
aku memang nganguk
sebenarnya tak tahan dah ni
mahu je pejam terus karang

memangla bos takda
tapi orang dok lalu lalang depan bilik ni ha
haih....

ZzzzZZZZzzz.......



notakaki:  bahgianya...

Rabu, 11 Mei 2011

KurSus

mula-mula
muweh weh weh wehhh
hari ni dan esok saya adalah 
bekurus sus

tiada di tempat
ada di ofis

balik 4.30 tapi tak masuk kat ofis
hahahahaha...
yeyeeeehhhh  (sila buat gaya AMUK)...

Selasa, 3 Mei 2011

MAiD

another novel dari Kakinovel..
sori naik lori la yer
aku ni memang peminat novel
jadi nanti banyakla citer pasai novel
jangan marah dan bosan ye..

eh eh ehhh 
lagi pun sapa nak marahkan
dah akunya belok a.k.a. blog hahahah

wokeh ni dia rupe novel tuh...



MAID



wokeh aku citer serba ringkas novel neh
citernya dia nih menjadi maid kat sebuah penthouse 
kepada seorang majikan (lelaki) yang cerewet
yang kelakarnya dia ni memula bukannya reti nak memasak ke hape
tapi untuk memenuhi tuntutan tersebut maka dia pun belajar le memasak...

yang bestnya dia dan majikan tak pernah berjumpa untuk permulaannyalah
segala yang nak dikomen pasal kerja... majikan dia akan lekatkan note di situ
dia ni pun mengumpul note2 yang ditinggalkan oleh majikannya..
so sweettt tau...
i like....
pehtu baru dia tau siapa majikannya tu pun sebab tengok gambar
dah tengok gambar jadi baru dia tau yang lelaki yang selalu berselisih di lif tu majikannya

pastu ada orang buat fitnah so dia pun terpaksa mengahwini majikannya
walaupun terpaksa dia tetap suke majikannya as husband
sebab dia sebelum ni pun memang memendam rasa sayangg...
ahaksss...
mulanya kehidupan dia orang ni tak serupa husband and wife
tapi lelama...
vavava.... syiokkk wehhh

masa kerja dulu dia menggelarkan en suaminya tu Mr F (Fussy) hahahahha
dalam pada perkahwinan dia orang ni ada la orang ke 3 ke 4 yang ganggu 
so camner dia orang ni selesaikan...
apalagi...

jemputla beli novel MAID nih di http://www.kakinovel.com
kalau jadi ahli siap potong 4 hengget..
pastu takda charge postage wokeh...
so jimat...

sukeee...



notakaki:  bertambah lagi koleksi..



SpoiL MooD di Pagi Hari hinGGa PetanG...

tika aku menaip entry ini..
aku terdengar suara-suara di bilik itu..
memang kalau pepagi cenggini 
bila kita dimarahi
akan meng SPOIL MOOD kita seharian

kenapa
kenapa 
kenapa...

haih..


kepada si dia... . 

kita ni memang kena bersabarkan...

dia je yang betul kan kan kan kann..