Selasa, 25 Januari 2011

PenYiMpAnaN YanG EfEktiF...

salam korang...  
tajuk kat atas tu sesajerk jerk... 
bukannya aku ni nak jadi pakar penasihat kewangan
tapi..
nak share ngan korang tips ni sebenarnya

korang
korang pernah tak berangan bulan ni nak simpan duit banyak ni
tapi lepas tu tak jadi
means...  
mungkin korang ada benda nak beli tak pun korang terbeli hahahahha
kan...
so bajet dah lari

ok tips dari aku 
ni sesuai sesangat bagi orang yang bekerja
terutamanya mereka yang bekerja gomen wokeh

tipsnya adalah
-  korang buka akaun ASB atau Tabung Haji.  kalau buka dua-dua lagi bagus... 
-  pastu isi borang potongan gaji wokeh... borang boleh diambil di ASB sama ada bank CIMB atau Maybank pun kadang dia orang ada letak gak boran tu atau Tabung Haji
-  lepas isi... deal ngan tempat potong gaji korang tu... 
-  ha kan senang... potong gaji sesiap terus... jadik korang confirm takkan terambil duit tu...
-  heheheh kan sonang jo..


bebenonya aku memang amalkan tips ni dah beberapa tahun... alhamdulillah korang...  korang boleh upkan nilai jumlah potongan jugak...  gaji bulan ni aku dah start upkan potongan gaji....  alhamdulillah rezeki tu ada sebenarnya....  so tak payah nak pk atau pening-pening nak pergi beratur kat bank ke kan...  




notakaki:  apa lagi cuba la...  rugi kalau kita tak menyimpan..


Catat Ulasan