Selasa, 22 Mac 2011

Cuti HaRI tu...

cuti hari tu... 
banyak yang di plan
banyak yang tak jadi
dan banyak juga
yang tak diplan
yang jadi... biasala kan

cadang nak balik Putrajaya hari Khamis
tapi kena balik hari Sabtu malam..
penat wo...
dari Putrajaya kami bertolak malam dalam pukul 9.30 malam
hujan kejap renyai.. kejap lebat sikit... kejap berhenti... dan seterusnya
sepanjang perjalanan... biasala ada yang bawak laju... dan terlalu perlahan

sedang berbual2 sambil dengar radio...
waaaa.....  lajunya kereta waja tu...  selit dan terus selit dan hilang
husband terus dengan pemanduan
nak tau apa jadi
kereta waja yang kami kata tadi accident u...
jem seketika kerana masing-masing nak tengok kan
teruk jugaklah waja tu..
tak tau la wife dia ka..
makwa dia ka
yang aku nampak perempuan tu sure patah tengkok ka leher ka
ntahla... tapi dia pakai menda alah tu kan... sori tak hengat nama dia

bila penat je kami tido dan rehat..
tido dan rehat...
sampai Kedah pun dalam pukul 8.30 gitula..
tu pun hari masih hujan...


sekian la takat ni... nanti sambung lagi

Catat Ulasan