Jumaat, 9 September 2016

APA ERTI DIET PADA ANDA?



.

.
Betul ke diet tu kena tahan lapar?
Kalau tak diet nanti gemok? Kalau tahan lapar confirm kurus?
Ehh! Eh.. betul ke?
Selalu sngt kalau kita tanya orang yang kononya ‘diet’, kenapa tak makan nasi?
Diorang jawab, ‘saya dietlah’
siapa cakap kalau nak kurus tak boleh makan nasi?
Betul ke kurus kalau tak makan nasi? Confirm ke?? .
Kebanyakkan daripada kita menganggap istilah diet “tak boleh makan sebab nak kuruskan badan”
.

Tahukan anda maksud diet
yang sebenarnya adalah
sesuatu pilihan makanan,
yang dipilih atau ditentukan khas untuk meningkatkan atau memperbaiki keadaan kesihatan seseorang atau untuk menghalang atau merawat penyakit,
contoh diet rendah gula
untuk mencegah atau mengawal penyakit diabetes.
.
Jadi apa alasan anda untuk tidak makan?
Itulah pentingnya diet dengan ilmu, nak buat apa pun kena ada ilmu, sebab tu dalam program NECK
kami di guide untuk makan 5x sehari
dengan pemilihn makanan yang sihat dan seimbang,
jangan takut kalau tak tahu bagaimana nak pilih makanan yang seimbang,
dalam NECK kita ada crew dan coach yang sentiasa pantau pemilihan pemakanan kita.
.

Jadi kesimpulannya,
nak kurus kena makan!
Makan 5x sehari
wajib makan nasi
.

Macam mana makan 5x sehari?
Jom sertai program NECK bersama kami,
jangan risau kami tak paksa anda makan benda yang pelik,
kami tak marah anda makan nasi, hihi.. .
Berminat?? 


Hubungi saya Aziah
Agen dan Crew NECK
019.3766967
Saya doakan anda kurus dan sihat!
Catat Ulasan