Jumaat, 1 Jun 2012

JeNgKoL a.k.a JeRinG


huk huk hukkk
tajuk tak hengat...
kan aku baru balik dari Kedah
kat mah mak mertua ada pokok Jering
tingggggiiiii nuuuunnnn


haih..
jadik hasilnya pun walahhh
tu pun dah ada orang kampung amik buat kenduri
ni baru habis seplastik memberi kepada sesiapa 
yang memakannya




so petang ni second tripp
dah cari 2 orang dah yang memakannya untuk dibawa petang ni


weh sedap wehh
hang p buat sambal tomis ka
takpon sambal kering
cili api + cili merah + bawah puting + bawang merah + belacan + garam
perrrrgggghhhhhhh
ngancam bebbbbb






notakaki:  orang-orang sekarang tak berapa makan...

2 ulasan:

belogkiter berkata...

tak pernah makan. sedap sangat ke.. yg pasti kencing bau bucuk

Unknown berkata...

oh kesian kalau tak pernah makan huhuhu... kalau masak tak berbau sangat... kuat lagi bau petai berbanding ngan jering....